torsdag 23 oktober 2014

Pillemete Öresund

Hallå!

Har varit ute på lite pillemete ett antal gånger nu under den senaste månaden. Jag har även kommit ut på gäddmete med härligt  fightande gäddor och nästan en veckas karpfiske med mycket aktion men utan några fiskar med vikter att skriva om.

Pillemetet har varit långt ifrån hett men en del plattisar har kommit upp. Inget stort utan rödspättor på 8-9 hekto som topp och skrubbor på 7-8 hekto.

Vattnet är fortfarande relativt varmt och idag var det 12 grader i ytvattnet. Enligt mina mer rutinerade fiskekamrater så kan detta vara anledningen till att fisket inte riktigt kommit igång. Idag var vi som sagt ute på lite artfiske, det blev skrubba, sandskädda, rödspätta, torsk, vitling, kolja och jag fick även en berggylta idag, vilket får anses som en lite udda fångst. Har även fått prova min nya kombo till pillemete, ett Penn Waveblaster Evo 8-12lb med min modifierade Amba Racket. En skön kombo som jag hoppas kan få berika mig med en reggkolja någon gång framöver ;)

Imorgon ska jag ut igen och då hoppas jag på att fisket är lite bättre, dock verkar kanske inte vädret lova det bästa så jag ska kanske inte hoppas på för mycket.

/T